Cégvilág

Az Oracle-lel egyesíti erőit a Fujitsu

A Fujitsunak sikerült fordítania, hiszen idén áprilisban ismét készpénz tartalékkal fejezett be egy hónapot a cég.

A Fujitsu 50 milliárd jennyi készpénzzel rendelkezett április végén, ezzel a vállalat ismét pozitívba fordult és máris amerikai akvizíciók után kutat – mondta a The Wall Street Journal tudósítása szerint Masami Yamamoto, a Fujitsu új elnöke.

A japán cég idén tovább fejleszti a Sunnal való kapcsolatát, amely már az Oracle részeként működik, miután a szoftveróriás felvásárolta a JAVA-t fejlesztő kisebb társát. Yamamoto elmondta: egyesítik erőiket: az Oracle szolgáltatja a szoftvert, a Fujitsu pedig a hardvert, elsősorban a Sparc típusú processzorokra támaszkodva. A Fujitsu két hónapon belül szeretné véglegesíteni az együttműködés részleteit és globális terjeszkedésre számít.

Az új elnök hangsúlyozta: mindent elkövet, hogy a cég ne essen ismét olyan hibába, mint amilyet elődje, Kuniaki Nozoe távozása kapcsán vétett. Nozoe a hivatalos közlés szerint egészségügyi okok miatt távozott a cég éléről szeptemberben, de később kiderült: a Fujitsu kényszerítette távozásra állítólagos maffia kapcsolatai miatt.

sun oracle elnök hardver fujitsu szoftver akvizíció
Kapcsolódó cikkek