Cégvilág

Elindult az első magyar média franchise Ausztráliában

Közel egy éves előkészítés után a MediaSales 2010. június 1-én elindította első külföldi Master Franchise Irodáját Ausztráliában. A MediaSales nemzetközi szerepvállalásának célja a hazai médiacégek külföldi versenyképességének javításán keresztül a magyar gazdaság fejlesztése is.

A MediaSales egy olyan magyar tulajdonú és alapítású médiaügynökség, mely reklámkereskedelmi innovációkat hoz létre. Ezáltal a reklám és kommunikációs cégek számára új piacokat biztosít, mely nagymértékben hozzájárul a versenyelőny kialakításához. megfelelően integrálva azt a cégek stratégiájába - áll a társaság közleményében.

Közel egy éves precíz előkészítés után a MediaSales 2010. június 1-én elindította első külföldi Master Franchise Irodáját Ausztráliában.   Ausztrália a világ franchise rangsorában a 2. helyen szerepel, így a MediaSales-en keresztül közelebbi betekintést nyerhetnek a hazai szakemberek egy, a nemzetközi elitbe tartozó franchise kultúrába. Az 5. kontinens kb. 5000 médiacége összesen 2.376 milliárd forintnak megfelelő reklámköltést realizál egy évben, vagyis a médiumok kb. tizenkétszer több reklámbevétellel büszkélkedhetnek hazánknál.

Ausztrália GDP-jét vizsgálva megállapítható: a közel 2 Millió ( 1 922 916 db) vállalkozás több mint hatszor akkora GDP-t állít elő, mint Magyarország (1 010 000 000 000 USD), mindezt úgy, hogy a lakossága csupán kétszerese a miénknek.

A MediaSales a rendszeréhez kapcsolódó médiacégeket többféle módon képviseli a hirdetők felé: a termékek megtalálhatóak a mediavasar.hu on-line kereskedelmi reklámáruházában, valamint azok a média tanácsadóikon és értékesítőiken keresztül is elérhetőek. A rendszerbe újabb és újabb franchise partnereket kapcsol be, mely által bővülő a portfóliója, így egyre nagyobb hirdetői kört képes kiszolgálni.
Ennek eredményeképpen a média ajánlatai a magyarországi 60.000 potenciális hirdetőn kívül immár a külföldre is eljutnak. A helyi piacok élénkítésén túl fontos, hogy külföldi szakemberek is megismerjék a magyar média sokszínűségét és bátran gondolkodhassanak magyarországi befektetéseken.

A MediaSales nemzetközi szerepvállalásának célja: a hazai médiacégek külföldi versenyképességének javításán keresztül a magyar gazdaság fejlesztése is.

 

Ausztrália mediasales master franchise iroda
Kapcsolódó cikkek