Cégvilág

Murdoch: Steve Jobs a csúcs

Rupert Murdoch, a News Corporation elnök-vezérigazgatója az Egyesült Államok legjobb elnök-vezérigazgatójának nevezte az Apple főnökét, Steve Jobst.

Az Apple a hét elején bejelentette, hogy az iPadből alig két hónap alatt kétmillió darabot adott el, ezzel túlszárnyalva az iPhone termék teljesítményét. Mint mondta, nincs kétség afelől, hogy Steve Jobs a legjobb amerikai cégvezér – jelenti az AFP.

Rubert Murdoch azt jósolta, hogy az iPad-ből idén 10 milliót adnak majd el, és elemzők is úgy becsülik, hogy a kaliforniai székhelyű cég idén 5-8 millió darabot értékesít az új tábla PC-ből. Murdoch jelezte: arra számit, hogy további legalább 1,1 millió előfizetőt nyer a cégéhez tartozó The Wall Street Journal részére az iPadnak köszönhetően.

Eddig 10 ezren fizettek elő a lap iPaden olvasható verziójára, és másik 100 ezer előfizető a korábban megrendelt formát olvassa a tábla PC-n. "Bevezetésképpen ingyen adjuk a lapot, azután pedig diszkont áron adjuk el az elektronikus verziót, ha az ügyfél a papír alapú lapot is olvassa" – vázolta terveit a News Corporation vezére.

Összehasonlításképpen: a The New York Times iPad alkalmazása ingyen hozzáférhető és eddig 300 ezren vették igénybe.

 

előfizető Murdoch The Wall Street Journal Apple iPad jobs
Kapcsolódó cikkek