Cégvilág

XP-je van? Felejtse el! Ablakcserére szorulnak a PC-k

Öt hét múlva, július 13-ától a Microsoft nem támogatja tovább a Magyarországon még ma is igen széles körben használt Windows XP kettes szervizcsomagját és a Windows 2000 operációs rendszert.

Az amerikai szoftveróriás az újabb operációs rendszerekre vagy szervizcsomagokra való átállást javasolja a felhasználóknak.
Azok a Windows verziók, amelyek támogatása megszűnik, nem jutnak több programfrissítéshez, beleértve a biztonsági jellegűeket is a Windows Update szolgáltatáson keresztül.

A Windows XP rendszer általános terméktámogatása tulajdonképpen már egy évvel ezelőtt lejárt, azóta csak a meghosszabbított támogatási szolgáltatáson keresztül kerülnek ingyenes biztonsági frissítések a szervizcsomagokra. A nyár közepétől ezek már csak a Windows XP hármas szervizcsomagjához készülnek el, utóbbira. A Microsoft támogatása 2014-ig érvényes. A Windows 2000-nek viszont a teljes terméktámogatása megszűnik július 13-tól.

Azok a felhasználók akik az operációs rendszerüket még a támogatás befejeződése előtt frissítik, naprakészek maradnak, megkapják a szükséges és ajánlott biztonsági frissítéseket.

A cég ajánlása szerint a legjobb megoldás, ha a felhasználó a Windows 7 operációs rendszerre tér át. Az itthon már tizenhárom százalékos részesedést szerzett Windows 7-tel kapcsolatban viszont jó tudni, hogy az arra való átállás nem tartja meg a korábbi fájlokat, beállításokat és a programokat, ezért azok előzetes elmentése és utólagos visszatöltése szükséges. Annak, aki nem tervezi a Windows 7 operációs rendszerre való átállást, a Microsoft a legfrissebb XP szolgáltatáscsomag telepítését javasolja.

Vista windows XP Microsoft
Kapcsolódó cikkek