Cégvilág

34 ezer forint a Microsoft mozgással vezérelt játék konzolja

A Microsoft mai bejelentése szerint novembertől kezdi meg a testmozgással irányítható videójáték konzoljának értékesítését.

Az informatikai óriás júniusban mutatta be a készüléket, de csak ma árulta el, hogy 150 dollárért (34 ezer forint) szeretné értékesíteni Kinect nevű termékét, amelyet az Xbox 360-nal egy csomagban is forgalmaz majd.

A konzol november 4-én kerül a polcokra, a Reuters jelentése szerint ugyanakkor kérdéses, hogy a költségtudatos videójátékosok kiadnak ekkora összeget egy eszközre, ha már korábban megvásároltak egy konzolt. A kérdés azért is aktuális, mivel a Kinecten játszható szoftverek ára körülbelül 50 dollár.

Az elemzők számítása szerint a Microsoft mintegy 3 millió konzolt értékesíthet és a jövőben árengedményekkel és extrákkal csábíthatja a felhasználókat. A Wedbush Securities elemzője, Michael Prachter szerint ugyanakkor egyelőre semmi nem fenyegeti a Nintendo Wii uralmát a konzolok terén. Külön kérdés, hogy milyen pozíciót foglalhat el a Microsoft, ha a Sony szeptemberben bemutatja saját, mozgással irányítható konzolját, a Move-ot.

Kinect Wii konzol Sony Microsoft
Kapcsolódó cikkek