Cégvilág

A BP mostantól minden lépését jelenti

A British Petroleum (BP) vállalta, hogy informálja az amerikai kormányt mindazon fontosabb tranzakciókról, amelyek kihathatnak a brit olajtársaság jövőbeni működésére.

Ezzel az olajóriás meghajolt azon követelések előtt, amelyek értelmében a fontosabb pénzügyi lépései előtt legalább 30 nappal köteles tájékoztatni az amerikai igazságügyi minisztériumot. A The Times AP által idézett értesülése szerint a levelet az amerikai igazságügyi miniszter helyettese, Tony West küldte Rupert Bondynak, a BP vezető jogtanácsosának.

A levélben a minisztérium arra szólította fel a BP-t, adjon tájékoztatást az amerikai igazságügyi tárca illetékeseinek előzetesen "bármely tervezett vagy szándékolt eseményről, amelyek során jelentős készpénz vagy vállalati vagyontárgyak jelentős átadásáról van szó, a rendes üzletmeneten kívül."

Az amerikai hatóságokkal továbbá közölni kell bármilyen vállalati struktúraváltást, átszervezést, felvásárlást, fúziót, értékesítést, tőkekivonást vagy kifizetést." A BP azt is vállalta, hogy más információkat is közöl az Egyesült Államokkal, beleértve a havi pénzügyi kimutatásokat, valamint a hitel- és kölcsönszerződések feltételeit. A BP részvények tegnap csaknem 9 százalékkal emelkedtek a New York-i kereskedelemben.

tőke részvény Igazságügyi Minisztérium BP British Petroleum
Kapcsolódó cikkek