Cégvilág

Az RFV tovább terjeszkedik Gyergyószentmiklóson

Az RFV Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata nyerte meg a Gyergyószentmiklósi Önkormányzat távfűtési rendszer megújítására és üzemeltetésre kiírt koncessziós pályázatát. Ezzel az RFV Nyrt. tovább erősítette piaci pozícióját, ugyanis az Önkormányzat által tulajdonolt közmű vállalattal egy évvel ezelőtt kötötte a táv-hőrendszer fejlesztésére az első projektszerződését. A mostani koncessziós pályázaton elnyert megbízás nemcsak a távhőellátási rendszer korszerűsítésének befejezését, hanem az üzemeltetést és teljes körű szolgáltatást is tartalmazza 25 évre. Az RFV még az idei évben 3,5 millió eurót tervez költeni első sorban megújuló hőtermelő-kapacitás létesítésére.

A Gyergyószentmiklósi Önkormányzat győztesnek hirdette ki az RFV Nyrt-t a Város távhő rendszerének üzemeltetőjeként és távhőszolgáltatóként.
A szolgáltatás minőségének javítása és fenntarthatósága érdekében az RFV egy biomassza-fűtőművet épít, amellyel a város hő ellátása 80 százalékban biomassza alapúvá válik, valamint a város legnagyobb negyedének, a Bucsin negyednek távhő rekonstrukciója is most valósulhat meg. A projekt elnyerésével a társaság a 2010-es üzleti tervének teljesítése elől újabb kockázati tényező hárult el.

A gyergyószentmiklósi projekt teljes beruházási munkálatai egy éven belül fejeződhetnek be, de a hőellátás üzemeltetésének átvételével az RFV 25 évig biztosítja majd a távhőellátást, valamint a romániai piacon első ilyen szerződéseként a lakosság ellátását is.

Kassai Ákos, az RFV Nyrt. vezérigazgatója szerint a társaság számára azért különösen fontos a koncesszió elnyerése, mert ezzel az önkormányzat kifejezte az előző egy éves szakmai együttműködéssel kapcsolatos elégedettségét és elfogadta az RFV-t hosszú távú szakmai partnerének. A koncessziós szerződés megkötése után az RFV közvetlenül a lakossággal illetve intézményi és üzleti fogyasztókkal lesz kapcsolatban, ezzel csökkentve a projekt pénzügyi kockázatát. 

 

kassai ákos távhő távfűtés rfv regionális fejlesztési vállalat Gyergyószentmiklós
Kapcsolódó cikkek