Cégvilág

Itt a VW középkategóriájú pick up-ja - Fotók!

Jelenleg zajlik a Volkswagen első középkategóriájú pick up-jának németországi piaci bevezetésének előkészítése: július 9-én az első 700 darab Amarok a „Grande San Paolo“ fedélzetén behajózott Emden kikötőjébe.

Az Amarok révén a Volkswagen Haszonjárművek immár Németországban is megjelenhet a középnehéz pick up-ok szegmensében, ahol világszerte éves szinten összesen már mintegy kétmillió járművet értékesítenek. A Volkswagen Haszonjárművek az argentínai Pacheco városában működő üzemében készülő Amarok négyajtós, duplafülkés változatában érkezik a német piacra.

„Megítélésünk szerint kifejezetten jó esélyekkel indulhat az Amarok a német és az európai piacokon. Az Európa-szerte tapasztalható igen kedvező sajtóvisszhangok szintén jól mutatják, hogy az Amarok formájában valóban korszerű pick up-ot sikerült alkotnunk“ – hangsúlyozta Harald Schomburg, a Volkswagen Haszonjárművek igazgatótanácsának értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja.

Az Amarok kínál elsőként az Euro 5 kipufogógáz-szabványnak is megfelelő motorokat az egytonnás pick up-ok mezőnyében, egyben 100 kilométerenként mindössze 7,8 literes átlagos üzemanyag-fogyasztásával kategóriája legtakarékosabb tagja a cég szerint.

A kínálatában egyelőre egyedüli erőforrásként szereplő 2,0 literes, biturbo TDI® motor (120 kW/163 LE) révén az Amarok kategóriája egyetlen modelljeként kínál kilométerenként 200 gramm alatti széndioxid-kibocsátást.

Az európai piaci bevezetésekre az elkövetkező hetek során összesen mintegy kétezer további Amarok érkezik, amellyel a Volkswagen Haszonjárművek pick up-ja jelentősen fellendíti Emden kikötője külső termináljának autóátrakó-forgalmát. E példányokat a kirakodást követően az emdeni gyárban alakítják majd ki véglegesen a vásárlók egyéni igényei szerint, olyan kiegészítők beépítésével és felszerelésével, mint például a stílusos bukócsövek, oldalküszöbök.

üzemanyag pick-up haszonjármű kibocsátás Volkswagen fogyasztás gyár Amarok
Kapcsolódó cikkek