Cégvilág

Ki lehet a BP új vezére?

Robert Dudley - röppent fel a hír. Elődjének, Tony Haywardnak amiatt kell távoznia posztjáról, mert rosszul kezelte a mexikói-öbölbeli olajkatasztrófát

A vállalat vezetéséhez közel álló forrásokból a Bloomberg úgy értesült, hogy a cég olajkiömlések kezeléséért felelős igazgatója 2010. október 1-jén venné át az irányítást és ő lenne a BP első amerikai vezetője.

Ugyanakkor a végső döntésre még várni kell. A tervek szerint a cég igazgatótanácsa ma este hozza meg a végső döntést - közölték Londonban.

Az olajiparban mintegy három évtizede dolgozó, 54 éves Robert Dudley fő feladata lesz annak biztosítása, hogy a környezeti katasztrófáért közvetlenül "felelős" olajkút a tenger mélyén biztosan zárva legyen. A 2010. április 20-án felrobbant és elsüllyedt Deepwater Horizon fúrótoronynál lévő kútból eddig mintegy 450 millió nyersolaj ömlött a tengerbe, súlyosan beszennyezve Louisiana és Florida amerikai államok partjait.

Az új BP-vezérre hárul az a feladat is, hogy visszaszerezze az okozott hatalmas környezeti károk miatt rendkívül felháborodott amerikaiak bizalmát a cég iránt. Nem véletlenül. A hírek szerint Tony Hayward lett a leggyűlöltebb és a legfelelőtlenebbnek tartott személy az Egyesült Államokban.

Mexikói-öböl vezér olajkatasztrófa BP
Kapcsolódó cikkek