Cégvilág

Kínába költözik a Continental

Németországban túlságosan drága termelés, ezért a Continental a hanoveri teherautó-abroncsgyártó cégét Kínába telepiti át, és az első termékek még az idén legördülnek a futószalagról.

Jörg Bode, Alsó-Szászország tartomány gazdasági minisztere (FDP) látogatást tett a Continental autóipari gyártó kínai gyárában, ahol a napokban szerelték be az első gyártóberendezéseket - jelenti az N24.

A Continental adati szerint a kelet-kínai Hefei városban lévő gumiabroncsüzem 185 millió eurós befektetéssel létesül és ez eddig a legnagyobb külföldi a városnak otthont Anhui tartományban.  A teljes gyártás decemberben indul meg, az üzem kapacitása négymillió abroncs lesz évente. A cég várakozásai szerint már 2011-ben kaphatóak lesznek Kínában a helyben előállított abroncsok.

A Continental egyébként az első félévi jó eredmények után 2010-re lényegesen jobb üzleti eredményre vár. A vállalat 6,5 milliárd eurós értékesítési forgalomról számolt be az első negyedévben. A 600 millió eurós adózás előtti eredmény alátámasztotta a Continental várakozását mely szerint az értékesítés mintegy 15 százalékkal, megközelítőleg 20 milliárd euróra emelkedik a teljes évet tekintve.

Hannover gyár Continental abroncs
Kapcsolódó cikkek