Cégvilág

Ősszel jön a Volkswagen bestseller új nemzedéke - Fotók

A Volkswagen kishaszonjármű bestsellere, a Caddy elérkezett a generációváltáshoz. A negyedik nemzedék hat új TDI- és TSI-motorral jelenik meg októberben a magyar piacon. Mindkét karosszériaváltozat, tehát a hosszított tengelytávú Caddy Maxi is rendelhető 4MOTION összkerékhajtással.

Első ízben távolítható el teljes egészében mindkét modellváltozat hátsó üléssora. Az ötüléses Caddy így a tetőig pakolva akár 3000, míg a Caddy Maxi 3880 köbdeciméternyi holmit fogadhat be. Elsősorban a mesteremberek és a különböző segélyszolgálatok számára praktikus megoldás a Caddy Maxi „Flex Plus” üléscsomagja, amely egy előrehajtható első ülést tartalmaz.

Így a kocsiban három méteres tárgyat is szállíthatunk, és a rakodótér ekkor már 4,7 köbméteres. Extra felszerelésként kínálja a gyár a harmadik üléssort, így a furgon hét személyt is szállíthat.

Ha már szó esett a 4MOTION-ról, említsük meg a Caddy BlueMotion kiviteleit is. Ez Volkswagenül a különösen "tiszta", és különösen takarékos dízemotoros modelleket jelent. Így a modellsorozat legtakarékosabb tagját a 102 lóerős 1.6 TDI motor hajtja, és BlueMotion-modell lévén ellátták automatikus motorleállítás és -indítás rendszerrel (Start-Stop System), valamint a fékenergia-visszatáplálással, ami fékezéskor az akkumulátort tölti.

A Caddy jelenlegi nemzedékének modellváltozatai mindössze hat esztendő alatt (2004 - 2009) világszerte mintegy 800 ezer példányban találtak gazdára

Caddy Volkswagen kishaszonjármű modell
Kapcsolódó cikkek