Cégvilág

Stagnáló árbevétel a Viasatnál

A Viasat3 és a TV6 csatornákat üzemeltető Viasat Hungária Zrt. idei első féléves bevételei stagnálást mutatnak, ami a cég szerint tisztességes eredménynek mondható.

A Viasat3 és a TV6 csatornákat üzemeltető Viasat Hungária Zrt. a júniussal zárult második üzleti negyedében 1 százalékos növekedést könyvelt el az árbevétel tekintetében, míg az első félévet 1 százalékos visszaeséssel zárta – tájékoztatott a társaság. A Viasat tulajdonosa, a 21 európai országban tévéhálózatot működtető Modern Times Group (MTG AB) nagyobb, a legutóbbi három hónapot vizsgálva 8, az egész félévet pedig 7 százalékos pozitívummal zárta az előző év hasonló időszakaihoz képest.

Varró Balázs PR vezető egy mai sajtóreggelin elmondta, hogy a cég országos szintű bontásokat nem ad ki, csupán a különböző szegmensekbe tarozó piacokat vizsgálja. Ennek megfelelően a magyar érdekeltség Ghánával és Szlovéniával van egy csoportban, amely teljesítménye idén 8 százalékkal múlta felül a tavaly április-június közötti időszakot, így 72 millió svéd koronát ért el, míg az első hat hónap árbevétele 6 százalékos növekedéssel 128 millió koronát tett ki. Az MTG jelentéséből kiderült, hogy a trió produkcióját a szlovén TV3 20 százalékos növekedése segítette.


Varró szerint a hazai csatornák tavalyi eredményeihez hasonló stagnáló teljesítmény tisztességesnek mondható, így nem vonnak el a további befektetésekből, ami azt jelenti, hogy a Viasat3 ősztől a tavalyinél több, 3 saját gyártású műsorral jelentkezik.

 

modern times tv5 MTG Viasat3
Kapcsolódó cikkek