Cégvilág

1,1 millió autót hív vissza a Toyota

Újabb, ezúttal 1,1 millió járművet érintő visszahívási akciót jelentett be csütörtökön a japán Toyota, egy motorhiba miatt, amelynek következtében az érintett modellek motorja lelassulhat, illetve leállhat.

A felülvizsgálat 2005 és 2008 között Észak-Amerikában eladott Corolla szedánokat, illetve Matrixokat érint.

Az amerikai szövetségi hatóságok tavaly december óta vizsgálják a motorproblémát a Toyota Corolláknál és Matrixoknál, miután ebből kifolyólag már három balesetet jelentettek.

Az amerikai autóipari és szövetségi ellenőrző hatóságok a Toyota körüli botrányok miatt különösen szigorúan lépnek fel a biztonsági meghibásodások ügyében. A Toyota tavaly ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások kockázata miatt.

A milliós nagyságrendű visszahívások ellenére - vagy éppen a fogyasztói bizalmat megszilárdítva - nyereséget ért el üzleti évének júniussal véget ért első negyedévében a Toyota Motor Corporation, amely egy évvel korábban még veszteséges volt. Az adózott eredmény 190,47 milliárd jen volt, az előző évi 77,82 milliárdos veszteség után.

A társaság három hónap alatt 1,820 millió gépjárművet értékesített, 419 ezerrel többet az egy évvel korábbinál. Bevétele 4.871,8 milliárd jen volt, 27 százalékkal meghaladva az előző év azonos időszakában elért bevételt.

Corolla Toyota visszahívás
Kapcsolódó cikkek