Cégvilág

Export hitel kkv-nak kedvező kamatozással

A Budapest Bank és a Commerzbank is refinanszírozott hitelkonstrukciót nyújt a magyar kis- és középvállalkozásoknak. A bankadó bevezetésének következtében felerősödtek azok a félelmek, melyek szerint a bankok csökkenthetik tőkekihelyezésüket, ami visszafoghatja a gazdasági növekedés beindulását. A félelmeknek ellentmond a két bank mai bejelentése.

A Budapest Bank közleménye szerint 2010 júliusától ismét igénybe vehető a kedvezményes kamatozású export-előfinanszírozási ügyfeleik számára. A Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) által refinanszírozott hitelkonstrukció a hazai piacinál kedvezőbb kondíciók mellett biztosítja kis- és középvállalatok számára a jövőbeni exportbevétel árfolyam- és kamatkockázat nélküli előfinanszírozását.

A Budapest Bank egyedi refinanszírozási hitelkeret-szerződést az Eximbankkal, melynek keretében az ügyfél által fizetendő kamat mértéke maximum 2,52 százalék mely a teljes futamidő alatt fix.

A Budapest Bank megerősítette, hogy továbbra is kiemelt figyelmet kívánnak fordítani a kis- és középvállalatokra, és részt kívánnak venni a szektor fejlődésének elősegítésében a megváltozott gazdasági körülmények között is.

Lovas Emese a Commerzbank üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy az ügyfelek számára gondot jelent a környezetvédelemhez kapcsolódó pályázati összegek folyósításának késése. A bank tapasztalatai azt mutatják, hogy a pályázati források nagyjából 80 százaléka késve kerül kifizetésre, és nem ritka, amikor a csúszás akár 5-6 hónapot is eléri.

Új Széchenyi Terv refinanszírozás Commerzbank Budapest Bank
Kapcsolódó cikkek