Cégvilág

Figyelmeztet az abroncs, ha nincs jól felfújva

A Continental 2013-tól forgalmazza Filling Assistant nevű berendezését, amelynek segítségével az abroncsok elektronikus jelzést küldenek az autótulajdonos okos telefonjára, ha nincsenek megfelelően felfújva.

A német autógumigyár gyors, és egyszerűen kezelhető rendszert ígér, amely új utat nyit az intelligens abroncsok terén. A Continental ugyanis magukba az abroncsokba, és nem a szelepbe építi bele az érzékelőket, amelyek jeleket rögzítenek a kerekek állapotáról. A berendezés segítségével a gumik pontosan a kívánt keménységűre fújhatóak fel, akkor is, ha az adott benzinkút keréknyomás mérői nem működnek megfelelően.

Emellett a rendszer figyelmeztetést küld a tulajdonos mobiltelefonjára, ha nem megfelelő az abroncsok állapota. Szintén jelzést küld, ha a guminyomás fokozatosan csökken, vagyis, ha lassú defektről van szó. Dr. Burkhard Wies, a Continental személyautó abroncs-fejlesztési üzletágának vezetője hangsúlyozta, hogy az eszköz környezetvédelmi szempontból is hasznos, mivel a megfelelő guminyomás alacsonyabb fogyasztást, és ezzel alacsonyabb károsanyag-kibocsájtást jelent.

nyomás defekt kerék Continental gumi abroncs
Kapcsolódó cikkek