Cégvilág

Mégsem élethosszig tart a garancia - Bíróság előtt az Opel

A német tisztességtelen kereskedelem ellenes központ bepereli az Opelt, mert a cég szerinte megtévesztette a vásárlókat azzal, hogy élethosszig tartó garanciát ígért egyes modellekre.

Az Opel augusztus elején kezdte a sajtóban, és az interneten reklámozni az élettartam garanciát, amely a tartós alkatrészekre, így például a motorra, a kormányra, a váltóra, és az elektronikai rendszerre vonatkozott. Nem estek a garancia hatálya alá az olyan kopó alkatrészek, mint az olajszűrő vagy az ékszíj. Az Opel nem szabott időbeli korlátot a garancia érvényességére, de 160 ezer kilométerben limitálta annak érvényességét.

A Wettbewerbszentrale a The Wall Street Journal szerint azért kezdeményezett eljárást a General Motors német leánya elken, mert véleménye szerint élethosszig tartó garancia alatt a vásárlók a teljes használati időt, és nem az autónak a gyár által megszabott élettartamát értik. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat ellen védő szervezet ezért felszólította az Opelt arra, hogy vonja vissza az ilyen jellegű hirdetéseit. A felek tárgyalásokat folytattak a kérdésben, amely azonban nem járt eredménnyel, ezért várhatóan a bíróság előtt folytatódik az ügy, amelynek eredményére talán éveket is kell várni.

 

garancia tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat General Motors élettartam Opel
Kapcsolódó cikkek