Cégvilág

Nem adta fel a harcot a HP, de a Dell visszavág

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem ért véget a 3Par adattárolási technológiákat fejlesztő cég felvásárlásáért folytatott küzdelem. Vagy mégis? Mindenesetre egymásnak ellentmondó hírek láttak napvilágot.

Mint arról tegnap a Világgazdaság Online beszámolt: a Dell tegnap bejelentette, hogy a Hewlett-Packarddal folytatott egymásra licitálás után a 3Par végül elfogadta a Dell részvényenkénti 24,3, összesen 1,6 milliárd dolláros ajánlatát. Az ellenlábas azonban nem nyugodott bele, és ma délben a BBC arról számolt be, hogy 11 százalékkal többet kínálva 27 dolláros részvényenkénti, összesen 1,8 milliárd dollárt is hajlandó megadni a társaságért.

A történetnek persze azonnal lett is folytatása a Reuters értesülése szerint a Dell a HP által kínált összegre, 27 dollár/részvényre emelte ajánlatát. A Yahoo News délután 2 óra magasságában a 3Par bejelentésére hivatkozva arról tudósított, hogy elfogadta a Dell HP-vel megegyező ajánlatát.

Mikor? Ki? Mennyiért?
Augusztus 16-án a Dell még csak részvényenkénti 18, összességében 1,15 milliárd dolláros ajánlatot tett. Akkor úgy tűnt, hogy a készpénzes tranzakciónak nincs akadálya, mivel mindkét társaság igazgatótanácsa támogatta.

Az új kérő Hewlett-Packard ellenajánlata nem sokat váratott magára: augusztus 24-én 1,6 milliárdot, azaz részvényenként 24 dollárt kínált a vállalatért.

Ezt követően naponta, illetve óráról órára változott a győztesnek tűnő cég személye: a Dell a a HP ajánlatát követő napon újabb offenzívát indított, és minimálisan ráígért a HP-ra. Az akkor már 24,3 dollár/részvényenkénti ajánlatára azonnal megérkezett a válasz. A HP megint nem aprózta el, és immár 27 dollárt ajánlott a 3PAR papírjaiért. A „nagyok” immár a 3Par éves árbevételének kilencszeresét kínálják a cégért.

 

3Par eladás dell adatbázis HP
Kapcsolódó cikkek