Cégvilág

Polyák: Szalai Annamária élet-halál ura lesz

Kilenc évre, széles körű jogosítványokkal felruházott új vezetője van keddtől az egykori hírközlési hatóságot és az ORTT-t magába olvasztó Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak. A miniszterelnök Szalai Annamáriát, a Fidesz médiapolitikusát nevezte ki elnöknek, aki ma ismerteti elképzeléseit.

A szervezeti struktúra ugyan átalakul, az érdemi összevonás mégsem történt meg – mondta a Nemzeti Hírközlési Hatóság és az ORTT megszűnése után létrejövő csúcsszerv hatásköréről Polyák Gábor médiajogász az MR1-Kossuth Rádióban.

A médiajogász úgy véli, az összevonás mellett számos szakmai érvet lehet felsorakoztatni. Ebben a formában azonban a lépés nem több, mint hatalomkoncentráció. Ráadásul – teszi hozzá – a rendszer jelenlegi működésében nem látja a belső fékeket és a megfelelő kontrollt sem. „Az elnök határozza meg az intézményrendszer teljes vezetését, mondhatni: élet-halál ura.”

Polyák Gábor szerint túlságosan erős és látványos az a politikai összefüggés, ami az elnök személye és a kormányzópárt között fennáll.

hírközlés média polyák gábor Szalai Annamária
Kapcsolódó cikkek