Cégvilág

Az ülőkét is leláncolják a magyar egészségügyben

Némi átalakításra és befektetésre lehet szükség a magyar egészségügyben mielőtt külföldi vendégek ellátását tervezné a kormány az állami klinikákon – írja a Wall Street Journal.

A magyar egészségügy helyzetét jellemzi, hogy egyes állami kórházakban még a WC-ülőkék is le vannak láncolva a lopást megelőzendő, mely az író szerint a hibás rendszer tünete.

Magyarország egészségügyi ellátó rendszerének hibáiból kifolyólag az állami kézben lévő kórházak 40 milliárd forintos tartozást halmoztak fel. A rendszer elvileg a magyar állampolgárok által az államnak fizetett díjból működik. Ugyanakkor a szolgáltatások minősége gyakran olyan rossz, hogy a díjat fizetők azon köre, akik megengedhetik maguknak, inkább fizetős magán-kezeléseket vesznek igénybe.

A kormány szerint a strukturális problémák és néhány esetben, a rossz gazdálkodás okozta gondok megoldásának egyik módja a gyógyturizmus. A cikk írója szerint azonban jelentős számú turista érkezik Magyarországra, akik gyógykezeléseken vesznek részt vagy fogorvosi kezelésen, az általuk igénybe vett szolgáltatásokat azonban leginkább magánintézmények nyújtják.

egészségügy gyógyturizmus
Kapcsolódó cikkek