Cégvilág

Eladják a Versailles kastélyt - Fotó

Amerika legnagyobb modern kastélyáért 100 millió dollárt kérnek Sylvester Stallone barátai, David és Jackie Siegel. A káprázatos építmény csak jövőre készül el, de már most minden LEG-et újra ír: Versailles az Egyesült Államok legnagyobb alapterületű, családi házként épülő ingatlana- kétszer akkora, mint a Fehér Ház-, és Florida legértékesebb lakóépülete.

A milliárdos Westgate Resorts mogul David Siegel az amerikai filmipar jól ismert forgatókönyvírója és rendezője. Felesége Jackie álmodta meg a pazar pompával felruházott kastélyt a floridai Windermere-ben, miután Las Vegas-i és Orlando-i otthonában már kevésbé lelte kedvét. Amióta a golfóriás Tiger Woods Windermere-t választotta lakhelyéül, a természeti szépségekben gazdag település egyébként is sokat emlegetett szereplője a médiának.

A monumentális Versailles palota a csodálatos Butler tóra néz. A  6206 négyzetméternyi  alapterületen kialakított 11 konyha,  13 hálószoba, 23 fürdőszoba, liftek, több kandalló, játékszoba, görkorcsolyapálya, bowling, wellness, masszázs, spa, két moziszoba,  három  medence és 20 autó számára megfelelő kapacitású garázs elképesztő luxust nyújt. A 40.973 négyzetméter nagyságú óriási birtokon, a csónakházon  és a két teniszpályán kívül saját pincét is építtet a ház ura a világ legkiválóbb boraiból álló gyűjteménye számára. A ház legelőkelőbb része a káprázatos, üvegkupolás bálterem lesz, ahol Jackie 1000 meghívott vendéget tud egyszerre fogadni.



David Siegel eredeti terveiben még nem szerepelt tucatnyi hálószoba, korántsem ilyen monumentálisnak indult a projekt. A felesége azonban folyamatosan plusz egy helyiséggel bővítette az eredeti koncepciót, mivel biztosítani szerette volna a nyolc gyermekük és az öt bébiszitter tökéletes és zavartalan kényelmét.

A luxusra és a monumentalitásra való törekvés az amerikai élet jellemzője, még ha nem is minden floridai utcasarkon találkozunk olyan lenyűgöző megalomániával, mint a Versailles kastély - mondta Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing budapesti irodájának a vezetője megkeresésünkre. Az birtok értékesítésének nyilvános meghirdetése is példája annak, hogy a legexkluzívabb floridai ingatlanok vagy Miami Beach álom apartmanjai is elérhetőek „civil” és külföldi vásárlók számára is kellő anyagi ráfordítással és ingatlanirodai segítséggel. A gazdasági válság közelebb hozta a luxust, amit persze tudatosan ki is használnak a befektetőink és a stílusos életvitelt kereső ügyfeleink – hangsúlyozta a fővárosi iroda vezetője-, hiszen az eladási árak több évtizedes mélyponton vannak Floridában, és az exkluzív ingatlanok kínálata is gyöngyszemekben bővelkedik az idei évben.
 
A Versailles kastélyt alig három hónapja árulja a Siegel házaspár, mint családi házat. A birtok százmilliónyi hiperluxust kínál, így korántsem nevezhető még hosszú értékesítési időnek. 

elad Versailles kastély
Kapcsolódó cikkek