Cégvilág

Pécs visszaveszi tömegközlekedését is

A vízszolgáltatás visszavétele után a tömegközlekedést is saját kézbe veszi Pécs azt követően, hogy felmondta a pécsi buszközlekedésre vonatkozó szindikátusi szerződését a Mecsekbusz Kft. amely kisebbségi tulajdonosként birtokolja a menedzsmentjogokat a Pécsi Közlekedési Zrt.-ben (PK Zrt.).

A szerződésbontásról Páva Zsolt polgármester és Nagy Csaba alpolgármester adott tájékoztatást. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint a város saját kézbe veszi a közlekedési szolgáltatást, száz százalékban önkormányzati tulajdonú céget alapítanak erre a feladatra. Emellett a PK ZRt. ügyeinek kivizsgálására biztost neveznek ki - jelentette be a polgármester.

A szerződésbontás a szolgáltatást nem érinti, hiszen a buszokat továbbra is a PK Zrt. üzemelteti - ugyanakkor a Mecsekbusznál marad a tulajdonrész és a céggel kapcsolatos döntések joga is. A legfontosabb következmény, hogy az elöregedett pécsi buszok tervezett lecserélését már nem kell végrehajtania a Mecsekbusznak. Páva Zsolt elismerte, hogy csúszni fog az új járművek beszerzése, várhatóan 3-6 hónapos késedelemmel számolnak.

páva zsolt Pécs tömegközlekedés
Kapcsolódó cikkek