Cégvilág

Új felállás az MTV-nél: csak a jobboldali kötődés közös

A tegnapi „mészárlás” után nem tervez további elbocsátásokat az MTV, és nem vesznek fel új embereket sem a kirúgott munkatársak helyére – tudta meg a Népszabadság. A belső berkekből kinevezett új tévések közös nevezője „véletlenül” épp a jobboldali kötődés.

Nem tervez további elbocsátásokat a társaság, és nem vesznek fel új embereket a kirúgott munkatársak helyére – tájékoztatta a Népszabadságot az MTV vezetősége. megerősítve a felmondásokról szóló értesüléseinket.

Mint ahogy azt már korábban a Világgazdaság Online is megírta, kedd reggel egymás után adták a kilincset a köztévé munkatársai, végül 6 embert küldtek el azonnali hatállyal. A kedd reggel elküldött alkalmazottak között van Molnár János, a Panoráma főszerkesztője, Somos András, Az Este szerkesztője és riportere, Horváth Csaba, az esti Híradó egyik napi szerkesztője, Madarász Gábor, a reggeli és éjszakai Híradó egyik szerkesztője, Novák András, a Híradó riportere, és Bánhídi Emese, Az Este riportere.

A folyamat Bednárik Imre korábbi hírigazgatónak a választási iroda éléről történt év eleji leváltásával kezdődött. Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke Dobos Menyhértet, a közéleti főszerkesztőség addigi vezetőjét nevezte ki a választási iroda élére, aki lecserélte a tévé választási stábjának kipróbált, tapasztalt tudósítóit (köztük Krizsó Szilviát és D. Bányász Gergőt).

A választások után Bednárik Imre hírigazgató távozott, és májusban Medveczky Balázs Élő Gábort tette meg hírigazgatóvá. A közelmúltban további vezetőket is elküldtek: nemrég mondtak fel Varga Gergőnek, a Híradó vezető szerkesztőjének; az Estét pedig az ugyancsak leváltott műsorvezető, Mészáros Antónia helyett hétfő óta Szöllősi Györgyi vezeti (információnk szerint Mészáros Antónia más pozíciót kaphat az MTV-nél). A Reggel című műsort pedig Obersovszky Péter vezeti Jegyes-Tóth Krisztinával párban (illetve Krizsó Szilvia Süveges Gergővel).

A Szempont című riportműsor a megszűnő Szólás szabadsága helyén, tehát vasárnap este jelentkezik majd Gulyás István szerkesztésével; az Aranymetszés pedig az ugyancsak megszűnő Kultúrház helyét veszi át, ugyancsak vasárnap este. A csütörtöki Jelfogót - az új műsorok egyikét - Halász Zsuzsa vezeti.

Az új tévések közös nevezője a jobboldali kötődés. Dobos Menyhért a 2002-es választások alatt az elnöki kabinet vezetője volt az MTV-ben - abban az időszakban, amikor a választásokon megfigyelőként részt vett EBESZ jobboldali részrehajlás miatt elmarasztalta a tévétársaságot.

Élő Gábor, aki abban az időben a Híradónál, majd az Echo Tv-nél hírigazgatóként, utána pedig a Lánchíd Rádióban főszerkesztőként dolgozott. Az ominózus EBESZ-intőt elsősorban a Hét című műsor miatt kapta az MTV, amelynek Halász Zsuzsa a műsorvezetője volt - mielőtt a KDNP szóvivőjeként folytatta volna. Szöllősi a Hír TV-nél, majd a Duna TV-nél dolgozott, Obersovszky pedig - tévés múltját követően - korábban a Fidesz kulturális tagozatában tevékenykedett.

élő gábor kirúgás mtv köztévé
Kapcsolódó cikkek