Cégvilág

A BP-vezér a médiát támadja és nem hátrál meg

A British Petroleum (BP) vezérigazgatója egyértelműen kijelentette, hogy a vállalat nem hagyja el az Egyesült Államokat a Mexiói-öbölbeli katasztrófát követően.

"Nem azért lettem vezérigazgató, hogy elhagyjuk az amerikai piacot. A BP az ország legnagyobb olaj- és gáztermelője, az Egyesült Államoknak pedig óriási az energia igénye, ezért a tét hatalmas mind nekik, mind nekünk" – fogalmazott az AFP szerint Robert Dudley, a BP vezérigazgatója. Dudley hangsúlyozta, hogy az olajkatasztrófa, amely szavai szerint a cég létét veszélyeztette, több technikai- és rendszerhiba együttes következménye volt.

Az amerikai Dudley, aki a brit Tony Haywardot váltotta október elsején a BP vezetői posztján a Deepwater Horizon felrobbanása után, a médiát és a riválisokat is okolta az eseményekkel kapcsolatos félelmek kialakulásáért. A vezérigazgató felrótta a sajtónak, hogy egyesek azzal riogattak, hogy az olajfolt a brit partokat is elérheti. Eközben a szektor más szereplői is sietve ítéletet alkottak az ügyben, még mielőtt megismerhették volna az eset hátterét.

 

Deepwater Horizon Dudley Mexikói-öböl Hayward olajkatasztrófa BP
Kapcsolódó cikkek