Cégvilág

A lakat kulcsa elveszett - Kitartó sztrájkolók Kiskunfélegyházán

Több mint egy hete demonstrálnak a kiskunfélegyházi Ganz Röckmunkásai - Nem nyomoz a rendőrség

Csatákat már nyertek a több mint egy hete sztrájkoló kiskunfélegyházi munkások, de a háború kimenetele egyelőre kétséges. A TE Ganz Röck kiskunfélegyházi gyárában hónapok óta alig van munka. Néhány hete érkezett egy nagyobb megrendelés, a dolgozók a német Alstom számára nagy nyomást kibíró csöveket készítettek, az áru értéke 200 millió forint. Múlt csütörtökön jöttek is az áruért, de a dolgozók aznap reggeltől sztrájkot hirdettek és nem engedték be a kamionokat, s azóta sem engedik elszállítani a készárut.

További részletek, videó és frissített képgaléria itt található!

A város több vállalkozása, a polgármester és rengeteg magánszemély a sztrájkolók mellé állt. Élelmiszerrel, tűzifával látják el a munkásokat. A gyárnál 2008 tavaszától akadoznak a bérfizetések. A sztrájkolók most hat havi elmaradt bérüket akarjak megkapni. Hétfőn az Alstom ügyvédei is megjelentek Kiskunfélegyházán, de nem tudták elérni az áru kiadását. A rendőrségen feljelentést is tettek. A félegyházi rendőrkapitányság elutasította a feljelentést - tudtuk meg Nyíkos Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől. A rendőrség megállapította, az Alstom feljelentésében leírt magatartás nem minősül bűncselekménynek.

Szerdán három kamion érkezett a gyárhoz, ám azok is rakomány nélkül távoztak. A gyárkapukat kinyitni nem lehet, az egyik elektromos - áram nincs a gyárban - a másikon lakat függ, annak a kulcsa pedig elveszett.

sztrájk Ganz-Röck Kiskunfélegyháza szakszervezet Kecskemét
Kapcsolódó cikkek