Cégvilág

Exkluzív: Hárommilliárdos beruházás Magyarországon

A tavalyi négymilliárd után az idei évben is körülbelül 3 milliárd forintot fordít beruházásokra a szivattyúgyártó Grundfos Magyarország Gyártó Kft.

A 25 ország számára közmű- és épületgépészeti szivattyúkat, valamint az ezekhez elektromotorokat készítő cég tatabányai és székesfehérvári üzemeiben ugyanis jövőre új berendezések sorozatgyártását kezdik meg.

Az éppen tíz éves társaság az elmúlt évben is növelte árbevételét, noha a válság hatására márciustól szeptemberig be kellett vezetni a 4 napos munkahetet, majd a teljes munkaidős foglakoztatás visszaállításakor közel 200 fős létszámleépítésre kényszerült a jelenleg 1800 fős cég. Miután az idén ismét magas fordulatszámon pörög a termelés, rövidesen bővítik az alkalmazotti állományt.

De nem csak a termelőüzemekben vártható munkásfelvétel, hanem a termékfejlesztés területén is. A három éve létrehozott K+F és technológiafejlesztési csoport együttesen 40 mérnökkel dolgozik. A következő években a két fejlesztő csoport együttes létszáma megtöbbszöröződhet.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

k+f Grundfos mérnök foglalkoztatás termelés szivattyú beruházás termékfejlesztés
Kapcsolódó cikkek