Cégvilág

Harcra készül a Microsoft

A Microsoft a közelmúltban 74 mobiltechnológiával kapcsolatos licenszet vásárolt meg, a The Wall Street Journal szerint ezzel is igyekszik előkészíteni rohamát a szektorban.

A Microsoft az Acacia nevű IT cégtől vásárolta meg a használati jogok nagy részét, ez a vállalat fejlesztette ki a Palm Treo nevű tenyérgépét. A The Wall Street Journal információi szerint a most megvásárolt licenszek között több olyan szerepel, amelynek bitorlásáért az Acacia korábban már beperelt a Samsungot, a Motorolát, az Apple-t és a RIM-et is.

A mobilszektor többi szereplője között is élesebbé vált a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos vita az elmúlt hónapokban. A Nokia és az Apple hónapok óta perelik egymást, kölcsönösen vádolva egymást a szellemi alkotások bitorlásával. A Microsoft a múlt pénteken indított pert a Motorola ellen, a Motorola pedig ugyanezt tette az Apple-lel. Emellett az Apple is beperelte a HTC-t, a legújabb fejlemény pedig az Oracle-hez kötődik. Larry Ellison cége közvetlenül indított pert a Google ellen, azt Állítva, hogy megsértette szerzői jogait az Android kifejlesztése során.

A The Wall Street Journal emlékeztet arra, hogy a Microsoft lépései előkészítik a mobilpiaci offenzívát, amelyre Redmondnak nagy szüksége van, tekintve, hogy a Windows operációs rendszer igencsak lemaradt az okos telefonok versenyében.

HTC Oravle okos telefon per Apple szerzői jog Android licensz Microsoft
Kapcsolódó cikkek