Cégvilág

Íme, a legmegbízhatóbb autók listája

A felmérések szerint a legkevesebb probléma a Honda és a Toyota autóival, a legtöbb pedig a Ford és a General Motors járműveivel van. Az amerikai Consumer Reports magazin évente tekinti át a gyártók kínálatát, íme az idei lista legproblémásabb és a legkevesebb fejtörést okozó négykerekűekről.

Sorozatban a harmadik éve vezeti a Toyota Scion gyártmánya a legkevesebb gonddal járó autók listáját. Ezt a Porsch, az Acura, a Honda majd a Nissan Infiniti luxusmárkája követi. Tavaly a Subaru és a Volvo követte a japán gyártót az élen. A Lexus, amely minden évben a legmegbízhatóbb autók élbolyában végzett, idén a kilencedik helyre csúszott; a tízes listát a Ford zárja. Az amerikai gyártó idén javított, a tavaly 16-dikról került a 10-dik helyre.

A sereghajtók továbbra is a nagy amerikai autógyártók. A General Motors (GM) – annak ellenére, hogy a legrosszabbul teljesítő - Saturn, Hummer és Pontiac - márkáitól megszabadult továbbra is a hátsó mezőnyt erősíti: a Chrysler a vizsgált 27 márkából az utolsó, a Jeep a 20-dik, míg a Dodge a 24-dik helyet szerezte meg. A felmérés szerint ugyanakkor a Jeep Grand Chetokee jövőre a GM-átlagnál jobb helyezést érhet el.

A Consumer Reports felmérése több szempontot vesz figyelembe: az eladási statisztikák mellett a szervizek visszajelzései mellett azzal is számol az autótulajdonosok mennyire ajánlják egyes márkákat ismerőseiknek, családtagjaiknak.

Az, hogy a Toyota Scion márkája az élen végzett annak is köszönhető, hogy viszonylag fiatal, s kevés típus került forgalomba. A Toyota annak ellenére szerepelt jól a listán, hogy a közelmúltban bejelentette, 10 millió autót hív vissza egy tömítőgyűrű problémái miatt.

Nissan Consumer Reports Lexus Subaru Toyota Japán GM járműgyártó
Kapcsolódó cikkek