Cégvilág

MVH: a kifizetésekhez szükséges a gazdálkodási napló benyújtása

Gazdálkodási naplót kell benyújtaniuk november 30-ig azoknak a gazdálkodóknak, akik 2009-től agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatásban részesülnek az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében

Az első gazdasági évre vonatkozó dokumentumot elektronikusan, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) honlapján az ügyfélkapun keresztül lehet beadni. Ennek elmulasztása esetén szankcióként a gazdálkodó a támogatási összeg jelentős csökkentésével számolhat.

Az agrár-környezetgazdálkodási intézkedések a mezőgazdaság által érintett fizikai és természeti környezet állapotának megőrzésére és javítására szolgálnak, ezzel is elősegítve a minőségi termékek előállítását. Az intézkedések öt, illetve tíz éves célprogramokban valósíthatók meg. A programokban évente összesen 56 milliárd forint forrás áll a résztvevő mintegy 15 ezer gazdálkodó rendelkezésére.

    A gazdálkodási napló meghatározott adatainak elektronikus benyújtása minden AKG-támogatásra jogosult termelő számára kötelező, az első gazdálkodási évre vonatkozóan szeptember 1. és november 30. között.

    Az adatrögzítést a támogatási időszak következő éveiben is szeptember 1. és november 30. között kell teljesíteni. A benyújtás elmulasztása a gazdálkodási évre jutó támogatási összeg 30 százalékos csökkentését vonja maga után - tartalmazza az MVH tájékoztatója.

támogatások kifizetések pályázatok gazdanapló mezőgazdaság
Kapcsolódó cikkek