Cégvilág

Orvos szakmai kollégiumok - Szót kapnak a fiatal doktorok

Megváltozik az egyes orvosi szakmákat képviselő, az ágazat mindenkori irányítójának döntéseit segítő, véleményező szakmai kollégiumok rendszere - tájékoztatott az Egészségügyért Felelős Államtitkárság.

Az ágazathoz szeptember végéig beérkezett több száz személyi javaslat alapján bizottságot alakítottak, amelynek 2011 januárjáig kell megalkotnia azokat az új elveket, amelyek szerint majd az új szakmai kollégiumok működnek a jövőben. A jelenlegi kollégiumok választási eljárása és összetétele szakmai körökben jelentős ellenérzéseket keltett.

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés

Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával.

Időpont: 2010. november. 4.

Többen bírálták, hogy kimaradtak a fiatal doktorok, s nincs megfelelő képviselete az egymásra épülő egészségügyi struktúrának. Sokan vitatták és vitatják legitimitásukat is, így a különféle szakmai véleményezések, állásfoglalások megalapozottságát is.

kollégium Egészségügyért Felelős Államtitkárság orvos szakmai kollégium
Kapcsolódó cikkek