Cégvilág

Rangos elismerés a Népliget Center építészeinek

Rangos szakmai díjat nyertek a Skanska által fejlesztett Népliget Centert tervező építészek. Hőnich Richárd, az Építész Stúdió Kft., Szabó Levente, Marosi Bálint, Józsa Ágota és Terbe Rita, a Hetedik Műterem Kft. szakemberei Pro Architectura-díjban részesültek.

A Pro Architectura-díj egy, az építészeti alkotások kiemelkedő színvonalának elismeréseként, a tervező építészek számára megítélhető miniszteri kitüntetés, melyet minden évben maximum 5 épület tervezői kaphatnak. Azoknak az építészeknek és alkotói műhelyeknek az elismerése, akik helytállnak az építészi hivatásban és az építési piacon egyaránt, nemzetközi mércével mérve is kiemelkedőt alkotnak, és ha a realitások kompromisszumokra kényszerítik is őket, azokat nem a minőség rovására kötik meg.

A Népliget Center, a Skanska irodaház fejlesztése, amelyet 2010 júniusában adtak át. Három épületből áll, egy belső kerttel, összesen 26.000 négyzetméter bérelhető irodaterülettel. Az irodakomplexum az által kibocsátott GreenBuilding tanúsítvánnyal rendelkezik, amely igazolja, hogy a magyarországi rendeletekhez képest 25 százalékkal kevesebb energiát használ fel az épület.

Skanska pro architectura greenbuilding Népliget Center
Kapcsolódó cikkek