Cégvilág

Richter - BME: Itthon tartanák a fiatal kutatókat

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Richter Gedeon Nyrt. közös érdekeik alapján tudományos, pályázati célú, valamint PhD képzésre vonatkozó együttműködési megállapodásokkal gyarapítja szakmai kapcsolatukat – áll a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

A Richter árbevételének 10 százalékát fordítja kutatás-fejlesztésre, 1901-es alapítása óta a magyar szellemi erőre, a generációk alatt felhalmozott szaktudásra épít. Sikeres működése hosszabb távon csak az egész magyar gyógyszeripar egyenletes fejlődése mellett biztosítható, amelynek kulcseleme a tudományos kutatás, amely jól képzett, innovatív szakemberek nélkül elképzelhetetlen. Éppen ezért stratégiájának kiemelt eleme a hazai műszaki és természettudományos oktatás támogatása, a tehetséges fiatalok itthon tartása, ezért nagy hangsúlyt helyez a kutatás-fejlesztésben az ipar és az egyetemi szféra együttműködésére is.

Számos tudományos és oktatási területen kötött sikeres együttműködést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), amit az idén további tudományos és pályázati célú, valamint PhD képzésre vonatkozó megállapodásokkal bővít ki. A BME – alkalmazott kutatási és fejlesztési területeken – a hazai felsőoktatás vezető kutatóegyeteme. Kutatási bevételei tekintetében abszolút értékben is, és különösen fajlagosan (egy oktatóra, vagy állami támogatására vetítve) első helyen áll a hazai egyetemek között.

 

Richter Nyrt. BME
Kapcsolódó cikkek