Cégvilág

Szócska Miklós további pénzek után kutat

Az egészségügyért felelős államtitkár hamarosan egyeztet a Nemzetgazdasági Minisztériummal a kórházaknak juttatott 27,5 milliárd többletforrás átutalásáról.

Szócska Miklós mai sajtótájékoztatóján megerősítette korábbi szándékát: a társminisztériummal együtt keresik a módját, hogyan juthat még az idén további többletpénzhez az ágazat. Mint mondta: folytatják a padlás söprést. Szerinte is kevés a 27,5 milliárd az eladósodott kórházaknak.

Korábban beszámoltunk arról: tegnap késő este megállapodott az egészségügyi államtitkárság a parlament által az ágazatnak juttatott többletpénz felosztásáról. Az összeg az Egészségbiztosítási Alap 2007-2008. évi tartalékának maradványa. A pénz felét az intézmények a biztosítótól járó bevételek arányában, a másik felét az mértéke, az engedélyezett teljesítmények túllépése és a várólista hossza alapján osztják szét a kórházaknak és a rendelőknek.

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés

Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával.

Időpont: 2010. november. 4.

Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért egyesület elnöke szerint lélegzetvételhez juthatnak a kórházak, ami azért fontos, mert a beszállítóknak megkezdhetik az adósságok törlesztését. Ám a pénz pár hétre elég csupán, mindenképp többlethez kellene jutni. Ezt erősítette meg Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke is, aki hozzátette: az összeget még az idén meg kell kapniuk az intézeteknek.

államtitkár csiba Szócska egészségbiztosítási alap kórház
Kapcsolódó cikkek