Cégvilág

A drágább nyaraláson és nem a síelésen spórol a magyar

Nagy az érdeklődés a külföldi síutak iránt, népszerűek a szállás plusz bérlet kombinált ajánlatok, tarol Ausztria.

Már most nagy az érdeklődés a külföldi síutak és síszállások iránt – nyilatkozták a Világgazdaság által megkérdezett utazási irodák képviselői. A kedvező árú szállás + síbérlet ajánlatok a legkeresettebbek.

„A tavalyinál jobban indul a síszezonunk, az akkorinál körülbelül 5-8 százalékkal több a foglalásunk” – mondta a Világgazdaságnak Komora Zoltán, az IBUSZ Utazási Irodák Kft. kereskedelmi igazgatója. Elmondása szerint náluk abszolút a bérlet + szállás csomagok a legnépszerűbbek, de a távolabbi úticélok, például Franciaország esetében a szervezett buszos utazások is jól fogynak.

„Biztatók az előfoglalási adataink, bár a válság ellenére a tavalyi hasonló időszakban sem tapasztaltunk visszaesést. A magyarok többsége akkor sem a síelésen, hanem a drágább nyaraláson spórolt” – számolt be lapunknak tapasztalataikról Lovas Edina, a Vista Utazási Irodák Kft. marketingvezetője. Elmondása szerint egyáltalán nem korai már ilyenkor lefoglalni a szállást, hiszen az előszezoni „besíelő” ajánlatok lassan betelnek, a szilveszteri utakat pedig pillanatok alatt elkapkodják.

A síutak kiválasztásánál a magyarok számára elsődleges szempont a távolság, ennek megfelelően továbbra is Ausztria a legnépszerűbb célország.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el. 

bérlet Vista síelés IBUSZ síutak
Kapcsolódó cikkek