Cégvilág

A Microsoft vezére szabadul saját cége részvényeitől

Steve Ballmer a Reuters jelentése szerint 1,3 milliárd dollár értékű részvénytől vált meg, így 12 százalékkal csökkentette tulajdonrészét a vállalatban.

A Microsoft vezére sietett hangsúlyozni, hogy bár hét év után ez az első alkalom, hogy megvált a saját részvényeinek egy részétől, ezt nem szabad a vállalat iránti bizalmatlanságként értelmezni. A vezérigazgató szerint személyes pénzügyi okok indokolják a döntést és a most bejelentett eladást továbbiak követhetik az év végéig. „Izgatottan várom az új termékeinket, és bízom a technológiánk erejében, amely képes megváltoztatni az embereket életét” – biztosított bizalmáról mindenkit Ballmer a Reuters szerint.

A Microsoft részvényei jelenleg olyan árszinten mozognak, mint 2002-ben, de a Wall Street kritikája ellenére Ballmer nem adta jelét annak, hogy elhagyná posztját. A menedzser tervei szerint az év végéig 75 millió részvénytől válik meg, ez részesedésének 18 százalékos csökkenését jelentené. Jelen pillanatban a vezérigazgató a Microsoft 4,2 százalékát tudhatja magáénak, ezzel a második legnagyobb részvényes az alapító-elnök Bill Gates mögött, aki 7,2 százalék fölött rendelkezik.

részvény ballmer Bill Gates elad Microsoft Wall Street
Kapcsolódó cikkek