Cégvilág

Amilyen a főnök, olyan a munkahely

Én és a főnököm jól megértjük egymást – nos, ha valaki magáénak érzi ezt a mondatot, akkor viszonylag elégedett lehet a munkahelyével. Mindez persze sarkos megfogalmazás, ám a Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés 2010-es eredményei rávilágítottak, a közvetlen felettessel való jó viszony központi helyen van a hazai munkavállalók elégedettségi térképén.

Míg saját munkatársaival és közvetlen vezetőjével nagyságrendileg a dolgozók kétharmada elégedett, a cég topvezetőjével mindössze a munkavállalók fele – derült ki a Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felméréséből. A vezetőkkel való elégedettség bár nem elégséges, de szükséges feltétele annak, hogy valaki jól érezze magát a munkahelyén. Az általános munkahelyi hangulatot leginkább a közvetlen felettes befolyásolja, hiszen nem mindegy, hogy a reggel a főnök ordítozásával, vagy a kávé közben elsütött poénjával indul.

A Világgazdaság-Hewitt Legjobb Munkahely Felmérés idei adatai alapján tízből nyolc munkavállaló úgy érzi, felettese magas színvonalú munkát vár el tőle. A munkafeladatokkal való elégedettségre is hatással van a közvetlen felettes személye, hiszen ők befolyásolják azt, hogy a munkatársak meghozhatják-e a munkájuk végzéséhez szükséges döntéseket. Jó hír, hogy a hazai dolgozók közel hatvan százaléka állítja, főnöke bevonja a munkáját érintő döntésekbe.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

VG-->

Hewitt felmérés karrier főnök munkahely
Kapcsolódó cikkek