Cégvilág

Beperelte a Microsoft a Motorolát

A Microsoft keresetében azt állította, hogy az amerikai mobilgyártó aránytalanul és diszkriminatív módon magas jogdíjakat kér technológiáinak használatáért.

A Microsoft szóvivője szerint a Motorola megsértette a jogvédett technológiák használatának engedélyezésére vonatkozó megállapodást és aránytalanul magas díjakat követelt. Redmond szerint a Motorola kifejezetten úgy alakította a jogdíjakat, hogy azok akadályozzák az Xbox, a Windows Phone 7 és más készülékek üzleti sikerét - jelenti az AFP.

Itt a Hol a hitel? Ínség vagy bőség jön a vállalati hitelezési piacon? Kinek adnak kölcsönt a bankok, s kinek nem? S vajon miért nem? Túl nagy a kockázat? Kevés a biztosnak látszó Ha kíváncsi a részletekre, s más vállalkozások tapasztalataira, jöjjön el a Világgazdaság konferenciájára december 2-án a Gerbeaud Házba Budapesten. Részletek: www.vg.hu/konferencia oldalon találhatók.

Az időzítés több szempontból is érdekes, hiszen a Microsoft egy hónappal ezelőtt azért fordult a bírósághoz, mert azt állította, hogy a Motorola kilenc esetben megsértette szerzői jogait az okostelefonok kapcsán. A Microsoft egyébként ezen a héten kezdte meg új, Windows 7 telefonjainak forgalmazását az Egyesült Államokban.

motorola okostelefon beperel per szerzői jog Microsoft Windows 7 Xbox
Kapcsolódó cikkek