Cégvilág

Idén ötszörösére ugorhat az Alteo bevétele

Jó évet vár idén az ALTEO Csoport: a tőzsde friss szereplőjének árbevétele megközelítőleg 6 milliárd forint lehet az év egészét tekintve, a tavalyi mintegy 1,3 milliárd forint után.

A decentralizált energiatermelésben, illetve az energiakereskedelemben aktív ALTEO Csoport árbevétele a tavalyinak nagyjából az ötszöröse lesz. „Az idei esztendő árbevétele 6 milliárd forint körül alakulhat, míg 2009-et az ALTEO Csoport még mintegy 1,3 milliárd forinttal zárta” – mondja ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

A bővülést jelzi a tőzsdén október 11-ével megjelent ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. saját tőkéjének gyors növekedése is. A saját tőke szeptember 30-án 1,107 milliárd forintot tett ki a tavaly év végi 922 millió forinttal szemben – derül ki a csak a társaság üzleti számait tartalmazó, frissen ismertetett időközi vezetőségi beszámolóból. Ez ráadásul még nem tartalmazza a harmadik negyedévet követően végrehajtott további 317 millió forintos tőkeemelést.

Az ALTEO Csoport energiakereskedelmi üzletága a terveknek megfelelően, szépen bővült az év folyamán, kimagasló teljesítményt produkálva a harmadik negyedévben is. A jövő évi fogyasztói portfólió kiépítése sikeresen zajlik, az üzletág szerződései már októberben meghaladták az idei szerződésállomány volumenét. „Az idei 43 gigawatt per órás várható villamosenergia-értékesítési volumenünk jövőre akár 30-40 százalékkal is emelkedhet” – illusztrálja a gyors bővülést ifj. Chikán Attila.

Az ALTEO Csoport hazai tulajdonban lévő komplex energetikai szolgáltató, üzleti aktivitása kiterjed a megújuló erőforrásokon is alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint az energiagazdálkodási szolgáltatások területére.

Érdekeltségi körébe tartozik többek között a győri és a soproni fűtőerőmű, valamint több, megújuló energiát hasznosító kiserőmű is. A társaság részvényei 2010. október 11-én megjelentek a Budapesti Értéktőzsde parkettjén.

részvény energia Alteo energiaszolgáltató chikán attila BÉT gyorsjelentés
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek