Cégvilág

Leállt a Telenor hálózata - Budapest és Pest megye elérhetetlen

Ország szerte több területen leállt a Telenor mobilszolgáltató hálózata.

Késő délelőtt leállt a Telenor mobilszolgáltató hálózata. A problémát az ország több területén tapasztalták, egyelőre nem tudni a hiba okát és, hogy mikorra sikerül azt elhárítani.

Budapest egyes kerületeiben (XIV., XII., IX., VII., VIII., XVIII.), valamint Solymáron nem működik a mobil szolgáltatás, míg a Telenor és a Djuice honlapja sem volt érhető. Háromnegyed egy körül a Telenor honlapja már működik, a Djuice még nem. A főváros egyes kerületeiben már kezd helyreállni a szolgáltatás, így a II. és a VI. kerületből jelezték, hogy már lehet telefonálni.

Néhány ügyfél jelezte a hibát Pécsen is, de nem tömeges a jelenség, és átmeneti jellegű - kaptunk információt a cég egyik helyi képviselőjétől.

Budapest és Pest megye bizonyos részein leállt a szolgáltatásunk, amint bővebb információnk lesz, azonnal megosztjuk veletek - írja a cég a Facebook-on. Dolgozunk a hiba elhárításán - teszik hozzá.

A közöségi oldalon a felhasználók bejegyzései szerint Szolnokon, Szegeden és Hajdú-Biharban is gondok vannak a szolgáltatással, ellenben Borsodból nem jeleztek problémát. Fél órája, amióta a cég kitette Facebook-ra a hibaüzenetet, már közel száz komment érkezett rá.

A Telenor saját belső hálózata a Dataplex BIX (Budapest Internet eXchange) csomópontjára csatlakozik elsődlegesen, ezen keresztül érik el a cég alkalmazottai, és a jelek szerint egyes szerverei a külvilágot. A gigabites porton jól látható a forgalom megszűnése, valamint az is látható a BIX statisztikáiból, hogy a Victor Hugo utcai központi BIX csomópontban található backup vonalon nem indult meg a forgalom, vagyis nem történt meg az átállás. Ez arra utalhat, hogy a Telenor belső hálózatán egy vagy több központi berendezés állhatott le. A grafikon alapján a Telenor belső IT-hálózatán valamivel 11:30 előtt történt a meghibásodás - írja a hwsw.

Világgazdaság Online Telenor-leállás -->

hálózat szolgáltató Pannon mobil Telenor
Kapcsolódó cikkek