Cégvilág

Ön is kapott Gmailt a Google-tól?

A Google tőle szokatlan módon levélben értesítette felhasználóit arról, hogy rendezte a Zümm (Buzz) szolgáltatással kapcsolatos aggodalmakat.

A ma délelőtt a Gmail fiókokba postázott levél szerint a Google 8,5 millió dollárt adományoz jogvédő cégeknek a Zümmel kapcsolatos ügy rendezése keretében. A közösségi üzenőrendszer miatt amerikai felhasználók egy csoportja indított keresetet, kifogásolva, hogy a Google a felhasználókat megkérdezésük nélkül vonta be az új rendszerbe és engedélykérés nélkül tette elérhetővé személyes adatokat más internetezők számára. A Zümm megjelenését követően ezért a kritikák kereszttüzébe került és a Google szinte azonnal korrigálta is a szoftvert a jogvédelem érdekében.

Az ügy most lezárulni látszik, ugyanakkor a Wallblog emlékeztet arra, hogy a Gmail ügyfelei nem várhatnak hasznot az incidenstől, mivel a Google a ma küldött e-mailben leszögezi, hogy a megállapodás nem jogosítja fel kártérítésre a felhasználókat, akik négy lehetőség közül választhatnak: elfogadják a döntést, nem fogadják el, meghallgatást kérnek az ügyben vagy nem tesznek semmit.

 

Zümm e-mail megállapodás Buzz Google gmail
Kapcsolódó cikkek