Cégvilág

Pert vesztett az Alstom, győzött a Siemens

Az Egyesült Királyság illetékes bírósága elutasította a francia gyártó keresetét, melyben az Alstom a szigetországot a kontinenssel összekötő Csalagút személyszállítójának, az Eurostar Group Ltd.-nek Siemens-szel kötött szerződését kifogásolta.

A Csalagút vasútforgalmát üzemeltető Eurostar néhány hete a Siemens pályázatát találta megfelelőnek, s 600 millió euró értékben vásárolt villanyvonatokat és más szerelvényeket a német gyártótól. Az Alstom azt kifogásolta, hogy Siemens motorvonatok csak bizonyos műszaki változtatások után felelnek meg a szerződésben előírt biztonsági feltételeknek.

A bíróság szerint ugyanakkor kétséges az, hogy az Alstom a jogi úton próbál megnyerni egy szerződést, s nem kívánnak az Eurostar fejlesztésének útjába állni. A frnacia konszern kérése a beruházások késedelmével járna, amelyet üzletileg nem engedhetnek meg maguknak – mondta ki az ítélet.

A Csalagút személyszállítását végző Eurostar flottája jórészt a TGV technológiáján alapuló Alstom motorvonatokból és szerelvényekből áll. Az Eurostar vonatok pontossága az eddigi legjobb eredményt mutatja, a közlekedett vonatok 92 százaléka pontosan érkezett célállomására.

Eurostar motorvonat per Alstom flotta Siemens TGV Csalagút
Kapcsolódó cikkek