Cégvilág

Fejlesztés a MOM-nál: sétálóutca, mélygarázs, megújuló Gesztenyéskert

Az Európai Unió 900 millió forintos támogatásával hozza létre 2011-re a Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat a meglévő sport- és szabadidőközpont fejlesztésével a MOM-Gesztenyéskert kulturális, sport- és szabadidőnegyedet - írja a Népszava a hétfői lapszámban.

A MOM Kulturális Központ korábbi funkciói kibővülnek, megújulnak az előadótermek, a színpadtechnika, valamint a kupolaterem is. A színházteremben vacsorák, bálok vagy egyéb rendezvények alkalmával a nézőtér és a színpad egybenyitásával nagyméretű, egybefüggő teret alakítanak ki.

A Sirály utca is jelentősen átalakul - olvasható a Népszavában. A gépkocsiforgalom megszűnik, az utcai szint megemelésével közösségi teret alakítanak ki. A sétálóutca rendezvénytér és vásártér lesz. Az utca alá egy háromszintes épület kerül, melynek első szintje – étteremmel és konferenciateremmel – a Gesztenyéskert zöldjére nyílik majd, alatta pedig 110 parkolóhelyes, kétszintes mélygarázs épül. A Gesztenyéskertben megújul a növényzet és az emlékművek is újjászületnek.

Magyarországon először itt, a Hegyvidéken környezetbarát technológiával, a szennyvíz hőjének hasznosításával fűtik majd az új kulturális, sport- és szabadidőnegyed területén működő közösségi épületeket.

Népszava - MTI Eco-->

mélygarázs sétálóutca Gesztenyéskert MOM
Kapcsolódó cikkek