Cégvilág

Fellélegezhetnek a James Bond rajongók

Új tulajdonosokkal és új menedzserekkel, valamint egy jókora tőkeinjekcióval lép ki a csődvédelemből az MGM.

A manhattani csődbíróság döntése nyomán a Metro-Goldwyn-Mayer december közepén kiléphet a csődvédelemből. A megállapodás szerint a hitelezők a részvények többségéért cserébe 3,2 milliárd fontnyi tartozás megfizetésétől tekintenek el, a stúdiót két filmes, Gary Barber és Roger Birnbaum vezeti majd, akik a Spyglass Entertainment alapítói.

Az MGM 320 millió fontos tőkeinjekciót kap a JPMorgan részvételével azért, hogy folytatni tudja működését, ez pedig a Sky televízó szerint reményt adhat a James Bond rajongóknak, miután az év elején határozatlan időre felfüggesztették az új kémfilm készítését.

Ezzel tehát egyelőre megmenekült az 1924-ben alapított hollywoodi film stúdió, amely 2005 óta küzdött súlyos anyagi gondokkal. A korábbi elképzelések szerint értékesítették volna a legendás oroszlános márka arculatot, sőt, tervbe vették, hogy a cég legértékesebb vagyonától, a James Bond filmek jogától is megválnak, némi tőkéért cserébe. Miután azonban sem ez nem sikerült, sem a stúdió egészére nem találtak megfelelő vevőt, az MGM csődvédelmet kért és most a Spyglass menedzsereinek vezetésével kezdhet új életet.

MGM spyglass Hollywood csődvédelem stúdió
Kapcsolódó cikkek