Cégvilág

Influenza védőoltás már a plázákban is

Országos oltóközpont hálózat kezdte meg működését hazánkban. Európában először érhető el az új, szinte fájdalommentes, mikrotűs védőoltás.

Az oltóközpontok országszerte több bevásárlóközpontban, valamint a hálózat tucatnyi további rendelőjében biztosítanak lehetőséget arra, hogy bárki gyorsan és utánajárás nélkül védettséget szerezzen az influenza ellen, akár a karácsonyi nagybevásárlás rövid szünetében.

Az oltóközpontok az Európában először elérhető új, szinte fájdalommentes, mikrotűs védőoltást kínálják, melyek révén a szakemberek reményei szerint az oltási kedv tovább fokozható. Az új technológia szúnyogcsípésnyi behatással a korábbinál hatékonyabb, higanymentes vakcinát juttat a bőrbe, maga az oltás pedig az új központokban legfeljebb öt percet vesz igénybe.

A védőoltás az egészséges felnőttek számára több mint 90 százalékos védelmet nyújt, a következő hetekben pedig még van idő az immunitás megszerzésére, hiszen a vírus egyelőre még nem ütötte fel a fejét Magyarországon. Ha az idén is a korábbi évekre jellemző lefolyása lesz a járványnak, komolyabb számú megbetegedés január végétől várható.  Az alábbi linkeken érhető el az oltóközpont-hálózatban részt vevő rendelők listája :
https://www.egeszseg-portal.hu/Static.aspx?page=53
http://www.khmedicina.hu/idflu

 

Világgazdaság Online-->

oltóközpontok plázák
Kapcsolódó cikkek