Cégvilág

Toyota: ez csak szerviz, nem visszahívás

A Toyota bejelentette több mint 650 ezer Prius típusú gépjármű szervízelését. A közleményből kiderül, hogy a hűtőfolyadék pumpákat kívánja ellenőrizni a gyár.

A gyártó közleménye szerint nincs ok az aggodalomra, ez a hiba nem jelent biztonsági kockázatot, azonban elismerte a cég, hogy előfordulhatnak olyan szélsőséges esetek, amikor a túlhevülés miatt elveszítheti a sofőr a hatalmat a gépjármű felett.

A 2004-2007 között gyártott személygépkocsik több mint felét Észak-Amerikában, 180 ezer darabot japánban és további 70 ezer darabot Európában értékesítettek.

A Toyota közleményében hangsúlyozta, hogy az autógyártók gyakran végeznek ilyen típusú szervízelési kampányokat. Ugyanakkor felhívták a figyelmet, hogy nem kaptak még értesítést arról, hogy a jelenleg feltárt hiba bármiféle problémát, balesetet okozott volna.

A világ legnagyobb autógyártójának azért is kínosak az ilyen hírek, mivel tavaly november óta a Toyota mintegy 14 millió autót hívott vissza világszerte, közülük 11 milliót az Egyesült Államokban, írja a BBC.

Prius Toyota visszahívás hűtőpumpa autógyár szervíz
Kapcsolódó cikkek