Cégvilág

Eladta a Trigranit a zágrábi Arena Centar felét

Európa negyedik legnagyobb ingatlanfejlesztője, a TriGranit Fejlesztési Zrt. és a Heitman European Property Partners IV (Hepp IV) ma bejelentette, hogy a HEPP IV 50 százaléknyi tulajdonrészt vásárolt a fejlesztőtől Zágráb legújabb és legkorszerűbb bevásárlóközpontjában, az ARENA Centar-ban.

A TriGranit és Hepp IV így 50-50 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik a tavaly novemberben átadott, 180.000 m2 alapterületű bevásárlóközpontban, amelyben 220 üzlet található, 60.000 m2 kereskedelmi területen. A kiskereskedelmi egységek 95 százalékát már bérbe adták. A tranzakció kiterjed két további földterületre is, amely lehetőséget biztosít a bevásárlóközpont bővítésére, irodák, lakópark valamint kongresszusi központ kialakítására.

"Az Arena Centar közös vállalati megállapodása közvetlenül követi a Hepp IV nemrégiben bejelentett, a lengyelországi, Poznan városában található Galeria Malta Shopping Center közös vállalati bejelentését. Az 505 millió eurós részvényvásárlásokkal, a Hepp IV a negyedik és egyben legújabb szereplője a térségben működő azon európai ingatlanbefektetési alapoknak, amelyeket a Heitman kezel 1995 óta ", mondta Gordon Black, a Heitman európai magán ingatlan befektetési csoport ügyvezető igazgatója.

"A zágrábi projektünk első két szakaszát ( Arena Zagreb és a bevásárlóközpont) nagyon nehéz időszakban és piaci körülmények között fejlesztettük és finanszíroztuk. Az Arena Centar újabb bizonyítéka annak, hogy a régióban jelentős kereslet mutatkozik a minőségi projektekre. Választásunk azért esett a Heitmanra mert meggyőződésünk, hogy meglévő tapasztalatukkal és pénzügyi hátterükkel hosszú távú stratégiai partnerre találtunk bennük. A TriGranit tovább folytatja a városközpontok fejlesztését, most Ljubljana és Poznan került a fókuszba."- kommentálta az ügyletet Török Árpád, a TriGranit Fejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

A pénzügyi forrásokat, ugyanaz a hat bank (Intesa Sanpaolo, az Erste Group AG, Hypo Investment Bank AG, Cassa di Risparmio della Repubblica di San Marino SpA., MKB Bank Zrt. és a CIB Bank Zrt.) biztosítja, amelyek részt vettek az Arena Centar fejlesztésének finanszírozáshoz szükséges club dealben. "- hangsúlyozta Szabó Zsolt, a TriGranit Fejlesztési Zrt. befektetési igazgatója.

A Heitman, melyet 1966-ban alapítottak és székhelye Chicagóban van, több mint 21 milliárd dolláros közvetlen és közvetett ingatlan portfoliót kezel Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában. A cég ügyfelei közé tartoznak amerikai és nemzetközi intézmények, nyugdíjalapok, alapítványok és pénzügyi alapok valamint egyéni befektetők. Európai befektetéseik 15 országra terjednek ki 3,4 milliárd dollár értékben. A térség vezető befektetőjeként, a Heitman több mint 40 ingatlan befektetésre szakosodott saját alkalmazottat foglalkoztat, négy európai irodában, Londonban, Varsóban, Luxemburgban és Moszkvában.

heitman Trigránit Zágráb arena centar MKB CIB
Kapcsolódó cikkek