Cégvilág

Fontos információ a volt Emfesz-ügyfeleknek

Február 4-ig olvassa le a budapesti és Pest megyei, 2010. január 13-tól a Tiszántúli Gázszolgáltató Zrt. (Tigáz) ellátásába került Emfesz-ügyfelek gázmérőit a Főgáz Földgázelosztási Kft., illetve annak megbízott vállalkozói - közölte a Főgáz csütörtökön az MTI-vel.

A Magyar Energia Hivatal január 5-én 90 napra, január 13-i hatállyal felfüggesztette az Emfesz Kft. gázkereskedői engedélyét, majd január 11-én megnevezte azokat a gázszolgáltatókat, amelyek átveszik az Emfesz ügyfeleit.

A Főgáz közleménye szerint a mérőleolvasást végző munkavállalók sorszámozott, fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, és a cég megbízásából mérőleolvasást végző Multiplex Kft. valamint Universitas Kft. munkatársai - a társaság által kiállított - megbízólevéllel rendelkeznek.

A közlemény szerint a mérőleolvasás ütemterve a Főgáz internetes oldalán elérhető, egyben arra kérik az ügyfeleket, hogy a megadott időpontokban tegyék lehetővé a mérőleolvasást. Az E.ON korábban az MTI-t szintén úgy tájékoztatta, hogy február 4-ig leolvassa az átvett fogyasztók mérőóráit.

A GDF Suez is azt közölte, hogy a Magyar Energia Hivatal határozatának megfelelően február 4-ig leolvassa az Emfesz volt ügyfeleinek mérőóráját. Közleményében a cég arra kéri fogyasztóit, hogy tegyék lehetővé a gázmérő leolvasását az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. munkatársainak. A leolvasott mérőállás alapján kezdődik a számlázás, a társaság üzletszabályzatában rögzített feltételekkel - fűzi hozzá a GDF Suez.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a fogyasztók megkapják a társaságtól az egyetemes szolgáltatói szerződést, amelyet aláírásukkal ellátva vissza kell küldeniük a GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. ügyfélszolgálatának.

mérőolvasás emfesz GDF Suez gázkereskedő gázszolgáltató E.On földgáz Főgáz
Kapcsolódó cikkek