Cégvilág

Még mindig főleg a régi jó - PC-nken netezünk

Tízből nyolc magyar egyelőre az otthoni személyi számítógépén csatlakozik a világhálóra, melyet a munkahelyi gépe követ. Ez változni fog feltehetőleg, s a korábbiaknál többféle eszközt használunk az internetezésre - áll a Nielsen kutatásában.

Tízből nyolc magyar online felhasználó elsősorban otthoni számítógépén szokott felmenni a világhálóra. Ugyanezt netező honfitársaink 8-8 százaléka elsősorban munkahelyén teszi vagy máshol fér hozzá az alkalmas géphez. Ez nagyjából megfelel huszonnyolc európai ország átlagának - derül ki a Nielsen kutatásából.

Tízből hét magyar internetező az otthoni gépén naponta egynél többször is felment a világhálóra a megkérdezést megelőző 30 napban. Ugyanerre minden harmadik honfitársunk munkahelyi komputerét használta. Ezek az arányok szintén megfelelnek az európai átlagnak.

A további eszközöknél már eltérnek az arányok hazánk és a kontinens között. Magyarországon a harmadik leggyakoribb többszöri netezési mód a más számítógép volt (15 százalék). Viszont a felmérésben részt vett európai internetezők között az arány 31 százalék.

Utána az internetezésre naponta többször használt eszközök rangsorában Magyarországon a mobiltelefon következik 5 százalékos említéssel, majd az otthoni tévékészülék 4 százalékkal. Ezen eszközök esetében az európai átlag némileg magasabb: 9, illetve 5 százalék.

Ami az online hozzáférés következő tizenkét hónapra tervezett eszközeit illeti: a kontinens egészéhez hasonlóan várhatóan Magyarországon is tovább erősödik a számítógépek szerepe. Ugyanakkor minden negyedik magyar válaszadó valószínűsíti a netezést mobiltelefonnal. További 11-11 százalék otthoni tévé-készülékén, illetve - a mobiltelefont leszámítva - valamilyen hordozható eszközzel (például iPod Touch, PSP) tervez netezni.

Nielsen internet psp mobil Ipod PC munkahely otthon
Kapcsolódó cikkek