Cégvilág

A HP bemutatta új tábla-PC-jét - Fotók

A Hewlett Packard (HP) több hónapnyi várakozást követően bemutatta WebOS operációs rendszerrel működő tábla-PC-jét, ami ugyan a Palm technológiájára is épül, de ez nem derül ki a készülékből.

A HP egy 9,7 hüvelykes érintőképernyővel szerelt, multitaskos, videochatre alkalmas táblát mutatott be San Franciscóban, amelyet ugyan a Palm által tervezett WebOS hajt, de ezt a cég nem reklámozza. A mindössze 0,7 kilogrammos, 13,7 milliméter vastag készülék a TouchPad névre hallgat és nyáron kerül a boltokba, de az ára egyelőre nem ismert - jelenti a Yahoo News.

Az első, WebOS-re épülő HP-tábla erejéről a Qualcomm 1,2 Gigaherztes, kétmagos Snapdragon processzora gondoskodik, a winchester pedig 16, illetve 32 gigabájtos lehet. A készülékhez tartozik Wi-Fi, Bluetooth és 3G internet kapcsolódási lehetőség.

A videochatelést egy 1,3 megapixeles kamera teszi lehetővé, ezen kívül a táblához tartozik három mozgásérzékelő is, amelyek sebességmérőt, iránytűt és még egy giroszkópot is működtetnek. A HP ezen kívül egy vezetéknélküli billentyűzetet is ad a készülékhez, TouchStone vezetéknélküli dokkoló államossal együtt, ami egyébként szintén a Palm terméke.

A HP áprilisban kebelezte be a Palm okostelefon-gyártót és ez az első alkalom, hogy a cég WebOS operációs rendszerét a HP saját tábla-PC-jébe építi. Ennek Synergy nevű funkciójával szinkronizálhatóak a Twitter és Facebook kapcsolatok, akár csak a Google Docs-ban vagy a Photobucketben tárolt dokumentumok.
 

processzor bluetooth operációs rendszer HP tábla-PC Palm webos Wifi
Kapcsolódó cikkek