A társaság elmúlt évi tevékenységének eredményét nagyban növelte a külföldi kutatási és termelési tevékenység sikere. A Mol finomítására kedvezően hatott a termékárak javulása és a finomítói árrés növekedése. A régiós benzinpiac  szűkült, a dízel már erősödött.

Mosonyi György tájékoztatása szerint a múlt szombaton adták át a cég horvátországi leányvállalata, az INA rijekai finomítójának új üzemét, a beuházás folyatódik, és halad a munka a sisaki finomítóban is. Kissé nőtt tavaly a Mol gázszállításának a tranzitbevétele és sikeres volt a gáztároló üzletág is. Hosszabb távon a cég a horvátországi partmenti szénhidrogén-termelésre, a Szíriában tavaly indított gáztermelésre, a kazahsztáni projektekre és a kurdisztáni, még a próbatermelésnél tartó tevékenségére alapoz.

Az elmúlt 10 évben a most 20 éves társaság 1300 milliárd forint beruházást hajtott végre. Ebből a múlt évre 160 milliárd esett. E cég adta a 2010-es 2,6 százalékát. Világszerte 32 ezer, Magyarországon 9 ezer főt foglalkoztat. A múlt évben 150 milliárd forint adót fizetett be. 
További részletek a holnapi Világgazdaságban