Cégvilág

A világ legjobbjai között a budapesti hotelek

A hotelek ár-érték aránya alapján Budapest a világ hatodik legjobb nagyvárosának számít, legalábbis a hotel.info online szállodafoglalási rendszer statisztikái szerint.

A toplistát a vietnami főváros, Hanoi vezeti, amelynek 2–5 csillagos szállodáit egy tízes skálán 7,85 pontra értékelték a vendégek. A rangsor élmezőnyében nagyon sok a kelet-közép-európai nagyváros: a második helyet a litván Vilnius (7,76) foglalta el, a „bronzérmes” Varsó (7,71) lett. Tallinn (7,68), Észtország fővárosa – amely 2011-ben Európa kulturális fővárosa is egyben – a negyedik helyen végzett. A hatodik Budapestet (7,63) épphogy megelőzte Prága (7,65).

A világszerte több mint 210 ezer hotelben foglalási lehetőséget nyújtó portál a rendszert használó ügyfelek értékelését vette alapul a toplista összeállításánál. A vendégek a szállodából való távozásuk után több kritérium alapján értékeltek, mint például a szoba minősége, a személyzet udvariassága, valamint a most vizsgált ár-érték arány. Utóbbi azt mutatja, hogy a hotelek szolgáltatásainak minősége mennyire van összhangban az árral. A vizsgálatot most először terjesztették ki Magyarországon a 2–5 csillagos szállodákra.

hotel.info Budapest hotel szálloda
Kapcsolódó cikkek